Tv - ja radiolehti Antenni ilmestyi 60-luvulla. Muistelen että Yhtyneet kuvalehdet julkaisi sitä vielä joitakin vuosia 70-luvun alussa kunnes kilpailija, Katso, pudotti Antennin pelistä pois. Katso oli iso ja värikäs tv-aikakausilehti, jossa televisioTÄHDET olivat alusta asti isosti esillä. Antenni oli asiallinen ja niukka, kriittinen ja kultturelli. Pop-ja iskelmämusiikkiaiheita lehdessä ei paljoa käsitelty, mutta radion jazz-tarjonta oli aina Antennissa hyvin esillä. Suurimman osan palstatilasta veivät aukeaman kokoiset ohjelmataulut joka päivälle.
Marraskuussa 1968 Antennissa oli kaksi isoa aukeamajuttua. Potkut koululaitokselle? otsikon alla esiteltiin kouludemokratia-teemaan liittyvää ohjelmakokonaisuutta. Toinen iso juttu käsitteli englantilaista näyttelijää Patrik Wymarkia, joka oli pääosassa suositussa brittisarjassa Valtataistelu.
Kanavia oli Antennin ilmestyessä sekä teeveen että radion puolella kaksi. Television viikon elokuvatarjonta käsitti kuusi elokuvaa, kuten oheisesta leikkeestä voi nähdä. Näistä kuudesta ainakin viisi voi luokitella "laatuelokuvaksi". Yhtä montaa hyvää elokuvaa ei televisiosta nykyisin viikon aikana tule, vaikka kanavien määrä ja ohjelma-aika on moninkertaistunut. (Kiintoisaa on myös se, että aikaisemmin runsaasti esitettyjä neuvostoelokuva ei tule töllöstä enää lainkaan, ei edes Teemalta.)
Varsin mainiolta näyttää muukin tv-ohjelmisto ko. ajankohtana. Antenni kertoo, että esim sunnuntaina 17. 11. 1968 oli mahdollisuus katsella Hannes Häyrisen kitkerän hysteeristä draamakomediaa Hanski, amerikkalaista pop-sarja Monkees ja perhesarjojen klassikkoa Heikkiä ja Kaijaa. Siihen vielä päälle tiukat asiaohjelmat ja Niilo "sillä lailla" Tarvajärven Tervetuloa iltapäiväkahville! Muhkea on paketti, on.
Seuraavan päivän ohjelmistoa olivat mm. Jyrki Hämäläisen ja Markku Veijalaisen juontama Kertaheitolla - joka ei nyt tosin kovin kummoinen ohjelma ollut - Lorcan Näytelmä Bernarda Alban talo "Autiopaikalla" ja live-lähetys Ilta Hämeenlinnassa.
Antennin asiallisen tyylin piristeenä lehdessä julkaistiin pientä sanaristikkoa, horoskooppia ja Erkki Tantun Rymy-Eetu -piirroksia. Vuonna 1968 lehden päätoimittaja oli Urpo Virkkunen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.